De basis van Nine Star Ki

Wiskunde: Meten is toch weten
Natuurlijk moet je ergens beginnen en vanuit axioma’s uitgaan. Als de wiskunde van zichzelf zegt dat het nooit helemaal zeker is dat de 5 axioma’s nooit in tegenspraak met elkaar zullen komen is dat filosofisch gezegd.

Nine Star Ki:
Op een dag werd ik gewezen op een vierkant met 9 hokjes. Tegenwoordig zegt men gauw sudoku, wat het natuurlijk geheel niet is.
Wat zijn cijfers nu precies? Misschien wel omgezette energie in een paar getallen. 

Dat is wiskunde zei ik, toen ik bovenstaand figuren zag. Alle getallen bij elkaar opgeteld (diagonaal, horizontaal, verticaal) vormen 15.
Het systeem van Nine Star Ki is dan ook wiskundig uit te leggen. Zelf zette ik het bewijs op papier voor Heluo Hill, zodat de derde Star in een handomdraai bekend is en ‘je niet meer hoeft te tellen’. Ieder jaar verschuiven de eigen sterren door The Square in de volgorde van de pijlen en zo kom je steeds in een andere energie te staan.
Ook Four Pillars is, zoals je zou kunnen zeggen, universele energie die mede bepaalt wie je bent. Met de wiskunde in de hand zijn de Jaar, Maand Dag en Uur Pillar te verklaren. Master Yu is één van de personen die dat uitgeschreven heeft.

Dit ‘Magic Square’ is de basis van Nine Star Ki. The Magic Square staat voor ‘alles in balans’.

Wanneer zijn mensen dan in balans? Te denken valt aan o.a. relaties, werk, wonen en gezondheid. Welke invloed heeft voedsel, het jachtige leven en de zucht naar geld en status op de balans van de mens. Waarom maken mensen op welk moment (ineens) een keuze?
Een bekend fenomeen is de Club van 27. Velen kennen dit wel bij naam, maar heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het zit?  En weet u dat dit ook doorgetrokken kan worden naar de club van 54. 

 

Your 3 Stars
The Magic Square / Luoshu
Boeken & Opleiding